3 Temmuz 2009 Cuma

KİRAZ REÇELİ

Malzeme:
1 kg.kiraz
900 gr.şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 su bardağı su

Kirazların sapları çıkarılır. çekirdek çıkarıcı ile çekirdekleri ayıklanır ve akşamdan şekere yatırılır.





Sabah tencereye alınarak üzerine su konur ve kıvamı gelene kadar kaynatılır. Köpükleri delikli kepçe yardımıyla alınır.


Limon suyu ilave edilir ve 2-3 dakika daha kaynatılır ve ocaktan alınır. Üzerine tül şemsiye konur ve 1 gün güneşte bırakılır. Kavanozlara doldurulup kaldırılır.


Sabah kahvaltılarında pastalarda tart ve turtalarda kullanabilirsiniz.

2 yorum:

  1. merhaba.blogunuzu mercimekli fava araken google den buldum.inceledim.tarifleriniz çok güzel.lütfen daha çok tanıtın kendinizi.bu güzel tariflerden herkes faylansın.sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Beğeniniz için çok teşekkür ederim. Önerinizi uygulamaya çalışacağım. umarım siz de tariflerimi denersiniz.sevgiler

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.