15 Temmuz 2009 Çarşamba

TUZLU ÜÇGENLER








Malzeme:

1,5 su bardağı un

1,5 su bardağı kaşar rendesi

125 gr.tereyağı ya da margarin

1 yumurta

1çay kaşığı tuzlular için toz maya

1 çay kaşığı tuz



Mantosu:

1 yumurta sarısı

1 çorba kaşığı çörekotu



hamuru açmak için:

1 çay bardağı un



Oda sıcaklığında yağ ile yumurta 5 dakika kadar çırpılır. Kaşart rendesi ilave edilerek birlikte yoğrulur. Un elenir ve tuz ilave edilerek sıkı bir hamur yapılır. Üzeri yağlı kağıt ile kapatılarak buzdolabında 1 saat kadar dinlendirilir.


Hamur açılacak yere az un serpilir. Oklava ya da merdane yardımıyla 1/2 cm. kalınlığında hamur açılır. Üçgen bisküvi kalıbı yardımı ile şekiller çıkarılır. Yağlı kağıt konmuş fırın tepsisine dizilir. Üzerine silikon fırça yardımı ile yumurta sarısı sürülerek çörekotu serpilir. Önceden ısıtılan 180 C derecedeki fırında 20-25 dakika kadar (üzeri kızarana kadar) pişirilir. 5 çaylarında ılık veya soğuk olarak servis yapılabilir.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.