Malzeme:
1,5 su bardağı un
1,5 su bardağı kaşar rendesi
125 gr.tereyağı ya da margarin
1 yumurta
1çay kaşığı tuzlular için toz maya
1 çay kaşığı tuz
Mantosu:
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı çörekotu
hamuru açmak için:
1 çay bardağı un
Oda sıcaklığında yağ ile yumurta 5 dakika kadar çırpılır. Kaşart rendesi ilave edilerek birlikte yoğrulur. Un elenir ve tuz ilave edilerek sıkı bir hamur yapılır. Üzeri yağlı kağıt ile kapatılarak buzdolabında 1 saat kadar dinlendirilir.
Hamur açılacak yere az un serpilir. Oklava ya da merdane yardımıyla 1/2 cm. kalınlığında hamur açılır. Üçgen bisküvi kalıbı yardımı ile şekiller çıkarılır. Yağlı kağıt konmuş fırın tepsisine dizilir. Üzerine silikon fırça yardımı ile yumurta sarısı sürülerek çörekotu serpilir. Önceden ısıtılan 180 C derecedeki fırında 20-25 dakika kadar (üzeri kızarana kadar) pişirilir. 5 çaylarında ılık veya soğuk olarak servis yapılabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.