5 Temmuz 2009 Pazar

ZENCEFİLLİ TAVUKLU MAKARNA


Malzeme:
1 paket fiyonk makarna
1 ad.tavuk göğsü
1 ceviz büyüklüğünde taze zencefil
1/2 demet maydanoz
Makarnayı haşlamak için:
1 çay bardağı süt
6 su bardağı su
1 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz
Tavuğu ıslamak için;
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı sirke
su-tuz
Tavuğu haşlamak için;
3 su bardağı su
1 ad.kuru soğan
tuz
Tavuk göğsü yıkanır. Bir kabın içerisine un su , sirke ve tuz konur. Tavuk 30 dakika kadar bu karışımın içersinde bekletilir.
Diğer taraftan tencereye su, süt, yağ ve tuz konur, kaynatılır. Kaynadıktan sonra fiyonk makarna içerisine konur ve ara sıra karıştırmak suretiyle haşlanır. İstenen dirilikte haşlanan makarna daha sonra bir süzgece alınır ve üzerine soğuk su gezdirilerek süzgeçte bırakılır.
Tavuk göğsü unlu sudan alınarak yıkanır ve 3 su bardağı su, soyulmuş 4'e bölünmüş soğan ve tuz ilave edilerek haşlanır. Tavuk haşlandıktan sonra sudan alınır ve ılıması beklenir. Ilıdıktan sonra didilir.
Tencereye yağ konur, rendelenen zencefil ilave edilir ve makarnanın üzerine bir bardak kadar soğuk su gezdirilerek birbine yapışan makarnaların ayrılması sağlanır ve zencefilli yağa ilave edilir birlikta az kavrulur. Üzerine didilmiş tavuk ve kıyılmış maydanoz serpilerek sıcak srvis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.