24 Temmuz 2009 Cuma

KARNIYARIK


Malzeme:
14 ad. patlıcan
250 gr.kıyma
1 kuru soğan
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
2 ad.domates
2 yeşil biber
tuz-karabiber-kimyon
kızartma yağı
1 çay bardağı sıcak su

Patlıcanların yeşil kısımları çıkarılır, alacalı soyulur ve yıkanır. Kızartma yağı kızdırılır ve patlıcanların her iki tarafı kızartılır. Kızarab patlıcanlar cam tepsiye dizilir. Diğer taraftan kıyma az su ile ocağa konur. Tuz, kimyon ve karabiber ilave edilir. Suyunu çektikten sonra, az sulandırılmış domates salçası, küp doğranmış soğan ve zeytinyağı ilave edilip kavrulur ve ocaktan alınır.
Patlıcanların ortası yarılır. Kavrulan kıyma patlıcanların içerisine paylaştırılır. Domates soyularak dilimlenir, yeşil biberler uzun doğranır ve kıymaların üzeri kapatılır. 1 çay bardağı sıcak su konur ve 200 C derecedeki fırında domatesler kızarana kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.