Malzeme:
6 ad.patates
6 ad.yumurta
1 çorba kaşığı tereyağı
tuz-karabiber
1 su bardağı kızartmalık sıvıyağ
Patatesler soyularak jülyen doğranır ve suyun içerisine konur.
Patateslerden bir miktar alınarak süzgece konur
Suyu süzüldükten sonra bir havlu içerisine alınır ve tuzlanır.
Suyu süzüldükten sonra bir havlu içerisine alınır ve tuzlanır.
Kızartma tenceresine sıvıyağ konur ve kızdırılır. Tuzlanan patatesler yağa atılır ve kızartılır. Tenceredeki patatesler kızarırken sudan bir miktar patates süzgece alınır ve havlu üzerinde tuzlanır. Bir tavaya tereyağı konur ve eritilir
Tencerede kızaran patatesler tavaya alınır.
Pataeslerin kızartma işlemi bittikten sonra derin bir kaseye yumurtalar kırılır ve tuz ilave ederek çırpılır. Tava kısık ateşe konur ve yumurtalar üzerine akıtılır. Ahşap kaşıkla ara sıra karıştırılır. Karabiber ilave edilir. Piştikten sonra sıcak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.