21 Temmuz 2009 Salı

MAHLUTA ÇORBASI


Malzeme:
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 ad.patates
1 ad.kuru soğan
1 ad.havuç
2 lt.su
1 tatlı kaşığı kimyon
tuz
Üzeri için;
2 çorba kaşığı yağ
1 ad.kuru soğan
Mercimek yıkanıp 1 saat kadar ıslatılır. Soğan, patates ve havuç soyulup doğranır. Düdüklü tencereye tuz ve su ilave edip mercimek,patates, kimyon, soğan ve havuç konur. Düdüklüdeki su kaynayınca üzerindeki köpük alınır ve kapağı kapatılır. 5 dakika sonra ocaktan alınır. Düdüklü tencerenin havası boşaldıktan sonra kapağı açılır. Ilıması beklenir. Ilıdıktan sonra blenderden geçirilir. Tekrar ocağa alınarak 1-2 taşım kaynatılır. Diğer taraftan küp doğranan soğan yağda pembeleşene kadar kavrulup çorbanın üzerine gezdirilir ve sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.