10 Temmuz 2009 Cuma

ÇESTER

Malzeme:
2,5 su bardağı un (275 gr)
3 su bardağı kaşar (250 gr)
250 gr.tereyağı ya da margarin
1 yumurta


Açmak için:
1 çay bardağı un


Mantosu:
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı çörekotu
1 çorba kaşığı beyaz susam
1 çorba kaşığı küncü


Oda sıcaklığındaki tereyağına yumurta ilave edilir ve 5 dakika kadar çatal yardımıyla karıştırılır. Kaşar ince rendelenerek yumurtalı tereyağına ileve edilir ve 5 dakika daha karıştırılır. Daha sonra buna elenmiş un azar azar konularak hamur yapılır. Sıkı bir hamur elde edilir ve üzerine yağlı kağıt koyarak 1 saat buzdolabında bekletilir.

1 saat sonra hamur açılacak yere un serpilir ve hamur merdane yardımıyla 1/2 cm.kalınlığında açılır. Bir fincan yardımıyla hamurdan yuvarlak parçalar elde edilir. Yağlı kağıt konmuş fırın tepsisine dizilir.
Silikon fırça yardımıyla üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve çörekotu,susam ve küncü serpilerek önceden ısıtılmış 175 C derecedeki fırında 20-25 dakika (üzeri pembeleşene kadar) pişirilir.
Fırından aldıktan sonra ılıtılır ve servis tabağına alınır. Ilık ve soğuk olarak servise sunabilirsiniz.

1 yorum:

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.