26 Temmuz 2009 Pazar

LOR TATLISI



Malzeme:

1/2 kg.tuzsuz lor
1 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu
üzerine:
süt kaymağı
çekilmiş fındık
Hamur malzemesi ile hamur yapılır. Ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlanarak yağlı kağıt konmuş fırın tepsisine dizilir. 175 C derecedeki fırında pembeleşene kadar pişirilir.
Kurabiyeler pişerken su ve şeker 2-3 dakika kaynatılır limon suyu ilave edilir ve ocaktan alınır. Kurabiye ılıdıktan sonra ılık olan şerbet üzerine gezdirilerek dökülür. Şerbeti çektikten sonra kaymak ve çekilmiş fındık ile süslenip soğuk servis yapılır.
Ayvalık tatlısıdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.