23 Temmuz 2009 Perşembe

MUSAKKA


Malzeme:
5 ad. kabak
250 gr. kıyma
1 ad.kuru soğan
1 çorba kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 ad.yeşil biber
1 demet dereotu
1 tatlı kaşığı toz şeker
tuz-karabiber-kimyon
kızartma yağı
Kabaklar kazılarak yıkanır. Halka şeklinde dilimlenir ve tuzlanır. Kızartma yağı kızdırılır. Kabaklar az kızartılır. Diğer taraftan kıyma az su, tuz, kimyon ve karabiber konup pişirilir. Suyunu çektikten sonra sulandırılan salçalarla yağ ilave edilir ve kavrulur. Tencerenin tabanına kızartılan kabakların yarısı yerleştirilir, üzerine kavrulan kıyma ve küçük doğranan yeşil biber konur. Kalan kabakllar da üzerine konur ve 1,5 su bardağı su ilave edilir ve yaklaşık 30 dakika kısık ateşte pişirilir. Üzerine dereotu konur ve sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.