18 Temmuz 2009 Cumartesi

PEYNİRLİ SANDVİÇLER



Malzeme:
5 su bardağı un
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 ad.yumurta
1 ad.yumurta akı
1 çorba kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz

Mantosu:
1 yumurta sarısı
beyaz susam

İç malzemesi
dereotlu peynir
domates
Süt ılıtılıp maya eritilir. 1o dakika bekletilir. Yoğurt, sıvıyağ, yumurta, şeker ve tuz karıştırılır. Mayalı süt ilave edilir. Un azar azar konup yumuşak bir hamur yapılır. Üzeri kapatılarak hamur iki kat olup mayası gelene kadar ılık bir yerde bekletilir. (hamurdan bir çay kaşığı alıp, bardak içerisindeki oda sıcaklığında suyun içerisine konur. Hamurun suyun üstüne çıkmasıyla hamurun mayası gelmiş olur)
Mayası gelen hamur açılacak yere az un serpilir ve 12 beze yapılır. Bezeler oarta kısmı kalın ve kenarları inceltilerek 20 cm. uzunluğunda hazırlanarak yağlı kağıt konmuş fırın tepsisine dizilir. 15 dakika ılık yerde bekletilir. 15 dakika sonra silikon fırça yardımıyla üzerine yumurta sarısı sürülür ve beyaz susam serpilir. 175 C derecedeki fırında yaklaşık 30 dakika (üzeri pembeleşene kadar) pişirilir. Fırından alıp soğuduktan sonra bir tarafı kapalı kalacak şekilde enine ortadan ince bir bıçakla kesilir. Arasına dilimlenen otlu peynir, domates konur (Arzu edilirse yeşil biber de dilimlenebilir.) ve servis yapılır.

Çay servislerinizde veya sabah kahvaltılarınızda, seyahate çıkarken yapacağınız bir sandviç ekmeğidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.