2 Temmuz 2009 Perşembe

KREP (AKITMA)


Malzeme:
3 su bardağı süt (500 ml)
4 yumurta
2 çorba kaşığı tereyağı (60 gr)
2,5 su bardağı un (270 gr)
2 tatlı kaşığı tuz (10 gr)
1 tatlı kaşığı konyak
Süt ısıtılarak yağ içerinde eritilir ve tuz ilave edilir. Un derin bir kabın içerisine elenir ve ortası havuz gibi açılarak içerisine yumurtalar kırılır. Kanyak ilave edilerek karıştırılır. Süt azar azar akıtılırken (unun topaklaşmaması gerekir)diğer yandan mikserle çırpılır. Boza kıvamına geldikten sonra sonra buzdolabında 1 saat kadar bekletilir.
Krep tavasına 1 tatlı kaşığı sıvı yağ konur ve tavada yayılması sağlanır ( bir fırça ile veya tavuk tüyü ile yağlanabilir). Tava ısıtılıp içerisine bir kepçe harç akıtılır. Tavayı sallayarak harcın tamamının tavaya ince ve yuvarlak olarak yayılması sağlanır.
Yakmamaya dikkat ederek bir tarafı pişirilir. Krep zıplatılarak diğer tarafa çevrilir ve her iki taraf piştikten sonra servis yapılır.
Arzu edilirse üzerine pudra şekeri, reçel veya peynir koyup dürüm şeklinde sarılarak da servis yapılabilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.