29 Temmuz 2009 Çarşamba

ETLİ BEZELYE






Malzeme:

1 kg.bezelye

250 gr.kuşbaşı et

1 ad.patates

1 ad.havuç

2 ad.domates

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı domate salçası

tuz-karabiber-kimyon




Kuşbaşı et 1 çay bardağı su, tuz, karabiber ve kimyon ilave edilerek suyu çekilene kadar pişirilir. Domates küp doğranır ve salça sulandırılarak ilave edilir. Havuç kazılır ve halka doğranır. Patates suyulur ve küp doğranır. Suyu çekilen etlere yağ konur kavrulur ve havuç ile patates ilave edilerek ara sıra tencereyi sallamak suretiyle karıştırılır. Bezelyeler ayıklanıp yıkanır ve ilave edilir. 2-3 dakika birlikte kavrulur ve 2,5 su bardağı su ilave edilerek kısık ateşte sebzeler yumuşak bir hal alana kadar pişirilir. Arzu edilirse üzerine kuru kekik konularak sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.