12 Temmuz 2009 Pazar

SANDVİÇ EKMEĞİ



















Malzeme:

5 su bardağı su

4/3 su bardağı süt

1 çorba kaşığı kuru maya

1/2 su bardağı sıvıyağ

1 yumurta

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı şeker



Mantosu:

1 yumurta sarısı

küncü


Açmak için:

1 çay bardağı un



Süt ılıtılarak maya süt ile eritilir. 10 dakika bekletilir. Sıvıyağ, yumurta şeker ve tuz karıştıtılır. Mayalı süt ilave edilir. Un elenir ve yumuşak bir hamur yapılır. Hamurun üzeri kapatılarak ılık bir ortamda mayası gelene kadar bekletilir. Bir bardağın içerisine su koyup 1 çay kaşığı hamur ilave edilir. Hamur suyun yüzüne çıktığında mayası gelmiş demektir.





Mayası gelen hamur kaşık yardımıyla alınarak avuç içi ve hamur yapılan yer az unlanır. Avuç içinde yuvarlanan hamur orta kısmı kalın ve kenarları ince olmak suretiyle uzatılarak şekil verilir. Şekil verilen her hamur yağlı kağıt konmuş fırın tepsisine dizilir. 10-12 kadar ekmek yapılmalıdır. Fırını yakmadan 15 dakika fırında bekletilir.

Daha sonra fırından alarak fırın 180 C derecede yakılır. Her hamurun üzerine silikon fırça ile yumurta sarısı sürülür ve küncü serpilerek fırına sürülür. Üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir. Fırından aldıktan sonra servis tabağına alınır. Ilık ve soğu olarak servis yapılır.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.