9 Temmuz 2009 Perşembe

MİSKET KURABİYE

Malzeme:
250 gr.margarin
3 su bardağı un
3 çorba kaşığı toz şeker
1 yumurta akı
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya
2 çorba kaşığı kakao
1 fiske tuz

Oda sıcaklığındaki yağ ile şeker çatal ile ezilerek karıştırılır. Yumurta akı ilave edilir karıştırılır. Un elenir. Una kabartma tozu ve tuz konur. Yağlı şeker ile karıştırılıp sıkı bir hamur yapılır ve oda sıcaklığında 20 dakika bekletilir.
Misket büyüklüğünde yuvarlanıp yağlı kağıt konmuş fırın tepsisine dizilir ve 180 C derecedeki fırıda 10- 15 dakika pişirilir. Soğuduktan sonra servis yapılır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.