1 Temmuz 2009 Çarşamba
KESTANE ŞEKERİ
Malzeme:
1 kg.kestane
1 kg.şeker
4 su bardağı su
2 tatlı kaşığı vanilya
Su, şeker ve vanilya bir tencereye konur ancak 1-2 taşım kaynatılarak ocaktan alınır ve bir tarafa bırakılır.
Diğer taraftan kestaneleri kabukları soyulur. Tencereye su konur ve kestaneler yumuşayana kadar kaynatılır. Daha sonra kestaneler gevgirle alınarak iç kabukları soyulur ve şurubun içerisine konarak ocağa alınır. Kaynamaya başladıktan sonra oldukça kısık ateşte üzerini kapatmadan yaklaşık 4 saat kadar kaynatılır. Kaynadıktan sonra gevgirle tabağa alınarak soğuması beklenir ve servis yapılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.