1 Temmuz 2009 Çarşamba

KESTANE ŞEKERİ



Malzeme:
1 kg.kestane
1 kg.şeker
4 su bardağı su
2 tatlı kaşığı vanilya


Su, şeker ve vanilya bir tencereye konur ancak 1-2 taşım kaynatılarak ocaktan alınır ve bir tarafa bırakılır.
Diğer taraftan kestaneleri kabukları soyulur. Tencereye su konur ve kestaneler yumuşayana kadar kaynatılır. Daha sonra kestaneler gevgirle alınarak iç kabukları soyulur ve şurubun içerisine konarak ocağa alınır. Kaynamaya başladıktan sonra oldukça kısık ateşte üzerini kapatmadan yaklaşık 4 saat kadar kaynatılır. Kaynadıktan sonra gevgirle tabağa alınarak soğuması beklenir ve servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.