27 Temmuz 2009 Pazartesi

PÜREN YAŞ PASTA



Malzeme:
Pandispanya için;
5 yumurta
2 fincan un
1 fincan nişasta
2 fincan şeker
1/2 çay kaşığı tuz
1 limon rendesi
1/2 fincan su
1 tatlı kaşığı limon suyu


Kreması;
2 paket pasta kreması
1 kase çilek
kırmızı şeker boyası


Islamak için;
1 tatlı kaşığı meyve likörü
1 çay bardağı su
1 çorba kaşığı toz şeker


Diğer yaş pasta pandispanyaları gibi pandispanya hazırlanır.

Yumurta sarı ve akları ayrı kaplara konur. Sarlarına su, şeker ve limon suyu konur oldukça az ısıdaki ocakta mikserle çırpılarak 4-5 dakika kadar pişirilir, bir kenara bırakılır.

Mikser çırpıcıları temizlenir. Yumurta aklarına tuz konur ve kar beyaz olana kadar mikserle çırpılır.

Yumurta sarılarına, ince rendelenmiş limon kabuğu konur, un ve nişasta elenir. Ahşap kaşıkla karıştırılır. Üzerine kar beyaz yumurta akı konur ve ancak karışana kadar ahşap kaşıkla karıştırılır.

Fırça yardımıyla yağlanan, un serpilen ve yağlı kağıt konan düdüklü tencereye ( pasta kalıbında fırında da pişirilebilir) konur. Kapağı kapatılarak oldukça kısık ateşte 1 saat pişirilir. Piştikten sonra tencereden çıkarılır ve soğuduktan sonra 3 eşit kalınlıkta kesilir.

Pasta kreması süt ile hazırlanır. Pandispanya, pasta tabağına alınarak likör, su ve şeker karışımı silikon fırça yardımıyla ıslatılır. Pasta kreması ile kaplanır çilekler dizilir. 2. kat konur ıslatılır krema kaplanır ve çilek dizilir. 3.kat konur ıslatılır kenarları ve üzerine krema sürülür. Çileklerle süslenir. Kremanın bir kısmına şeker boyası konur ve krema torbasıyla şekiller verilir. Buzdolabında 1 saat bekletilerek servis yapılır.

Bu pastayı kuzucum Püren benim tarifimle yaptı. Fotoğraflayıp bloga ekledik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.