Malzeme:
1 ad.havuç
1 ceviz büyüklüğünde taze zencefil
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı un
tuz-karabiber
maydanoz
5 su bardağı et suyu
Havuç kazıldıktan sonra yıkanarak kalın rendelenir. Zencefil ince rendelenir. Un yağ ile kavrulur, rendelenen havuç ilave edilir ve birlikte kavrulur. Zencefil ilave edilir. Etsuyu eklenerek 10 dakika kaynatılır tuz ve karabiber ilave edilir. 10 dakika daha kaynatılır. Ocaktan aldıktan sonra üzerine kıyılmış maydanoz konur ve sıcak servis yapılır.
6 Temmuz 2009 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.