6 Temmuz 2009 Pazartesi

HAVUÇLU ZENCEFİL ÇORBASI

Malzeme:
1 ad.havuç
1 ceviz büyüklüğünde taze zencefil
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı un
tuz-karabiber
maydanoz
5 su bardağı et suyu

Havuç kazıldıktan sonra yıkanarak kalın rendelenir. Zencefil ince rendelenir. Un yağ ile kavrulur, rendelenen havuç ilave edilir ve birlikte kavrulur. Zencefil ilave edilir. Etsuyu eklenerek 10 dakika kaynatılır tuz ve karabiber ilave edilir. 10 dakika daha kaynatılır. Ocaktan aldıktan sonra üzerine kıyılmış maydanoz konur ve sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.