konur. Kaynayınca köpüğü alınır ve kapağı kapatılır. 10 dakika pişirilir. Havası boşalınca tencerenin kapağı açılır ve et süzülerek suyu bir kenara bırakılır. Haşlanan kuşbaşı 30x30 ebadındaki cam fırın tepsisine yayılır. Un yağile pembeleşene kadar kavrulur. Süt azar azar akıtılırark bir yandan karıştırılır. Kuşbaşı etin haşlandığı sudan 1 su bardağı kadar üzerine konur ve karıştırılr. Boza kıvamından daha koyu bir kıvama gelene kadar pişirilir. 2-3 dakika mikserden geçirilerek etlerin üzerini kaplayacak şekilde gezdirilir. Kaşarın yarısı üzerine serpilir. 200 C derecedeki fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Fırından alınır (fırın söndürülür)kalan kaşar üzerine serpilir. Fırının sıcaklığı ile kaşar eriyene kadar bekletilip fırından alınıp sıcak servis yapılır.
31 Temmuz 2009 Cuma
BEŞAMELLİ KUŞBAŞI
konur. Kaynayınca köpüğü alınır ve kapağı kapatılır. 10 dakika pişirilir. Havası boşalınca tencerenin kapağı açılır ve et süzülerek suyu bir kenara bırakılır. Haşlanan kuşbaşı 30x30 ebadındaki cam fırın tepsisine yayılır. Un yağile pembeleşene kadar kavrulur. Süt azar azar akıtılırark bir yandan karıştırılır. Kuşbaşı etin haşlandığı sudan 1 su bardağı kadar üzerine konur ve karıştırılr. Boza kıvamından daha koyu bir kıvama gelene kadar pişirilir. 2-3 dakika mikserden geçirilerek etlerin üzerini kaplayacak şekilde gezdirilir. Kaşarın yarısı üzerine serpilir. 200 C derecedeki fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Fırından alınır (fırın söndürülür)kalan kaşar üzerine serpilir. Fırının sıcaklığı ile kaşar eriyene kadar bekletilip fırından alınıp sıcak servis yapılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.