4 Temmuz 2009 Cumartesi

SADE EKMEK


Malzeme:
500 gr.un
2 çay bardağı su
1 çay bardağı soğuk su
3 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı kuru maya
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker

Ekmek pişirme makinesinin kazanına oda sıcaklığındaki ve soğuk su konur. Üzerine sıvıyağ, şeker, tuz ilave edilir. Un elenir ve eklenir. Unun üzerine maya konur. Kazan makineye yerleştirilir. Program, renk ve ağırlık seçimi yapıldıktan sonra ekmeğin pişmesi için makine çalıştırılır. Yaklaşık pişme süresi 3 saattir.Ekmek piştikten 15 dakika sonra makineden alınır ters çevrilerek kazandan çıkarılır. Ekmek parmaklı ekmek tabağına alınır. Karıştırma bıçağı ekmeğin içerisinde kalmış ise bıçağı çıkarıcı yardımıyla çıkarılır.

Ekmek soğuduktan sonra elektrikli bıçak yardımıyla kesip servis yapabilirsiniz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.