25 Temmuz 2009 Cumartesi

MERCİMEK FIRINSIZ


Malzeme:
1 kahve fincanı yeşil mercimek
1/2 ad.tavuk göğüs
2 çorba kaşığı mısır konservesi
4 ad.kornişon
1 ad.domates
5-6 ad.yeşil zeytin
3 ad.yeşil soğan
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
1/2 ad.kapya biber
1 tatlı kaşığı şeker
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı Okyay Tahin
1/2 limon suyu
tuz
Tavuk kuşbaşı doğranır, yıkanıp haşlanır. Mercimek yumuşak bir hal alana kadar haşlanır. Kapya biber küçük kuşbaşı doğranır. Dereotu, maydanoz, yeşil soğan ayıklanıp yıkanır ve ince kıyılır. Zeytinler ve kornişonlar ince doğranır. Haşlanan mercimek süzülür ve bir tabağa alınır. Üzerine şeker ve haşlanan tavuk ilave edilir. Mısır, biber, kornişon,zeytin,maydanoz, dereotu ve soğan ilave edilerek tuz ekilir ve harmanlanır. Salata tabağına alınır. üzerine yağ gezdirilir. Tahin az su ve limon suyu ile sulandırılarak üzerine gezdirilir ve servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.