Malzeme:
150 gr. badem içi
200 gr.pudra şekeri
3 ad.yumurta akı
1 su bardağı su
1 su bardağı su kaynatılarak bademlerin üzerine dökülür ve 1 dakika kadar bekletilir.Bademler sıcak suda alınır ve kabukları soyulur, kurumaları için kağıt havlu üzerine alınır.
Kuruyan bademler tavada 1 dakika kadar sallamak suretiyle kavrulur. Soğuduktan sonra 8 ad.badem ayrılır ve geri kalan bademler çerez çekicide çekilir. Pudra şekeri ve yumurta akı ilave edilerek karıştırılır. Karışım ahşap spatula ile kazımak suretiyle karıştırılarak orta ısıda pişirilir. Pişirdikten sonra soğuması için bir tarafa bırakılır. Ayrılan 8 badem ikiye bölünür. Hazırlanan harç soğuduktan sonra avuç için ıslatılır ve harçtan ceviz büyüklüğünde 16 ad. alınıp yuvarlanır. Yağlı kağıt yayılan fırın tepsisine dizilir üzerine yarım badem konur. 150 C derecedeki fırında 40 dakika pişirilir. Fırın kapağı 30 dakika içerisinde hiç açılmamalıdır. Piştikten sonra soğuması beklenir ve soğuduktan sonra tepsiden çıkarılır servis yapılır.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.