21 Eylül 2009 Pazartesi

KARIŞIK MANGAL YAPALIM


Malzeme:

Pirzola için;

1 kg.kuzu pirzola
2 çorba kaşığı Toros dağları kekiği
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı süt
tuz






Köfte için;
1 kg.kıyma
2 ad.kuru soğan
2 diş sarımsak
1 demet maydanoz
tuz-karabiber-kimyon

Tavuk için;
1 kg.tavuk kanat
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
tuz
1 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı un

Soğanlar soyularak yıkanır ve rondodan geçirilir. İnce süzgeçten geçirilerek soğan suyu kıymaya konur. (Suyu alınan soğan buzdolabı poşetine konarak yemeklerde kullanmak üzere buzlukta muhafaza edilebilir). Sarımsaklar rendelenir ilave edilir. Maydanoz ayıklanıp ince kıyılır ve kıymaya eklenir. Karabiber, tuz, kimyon ilave edilerek kıyma 10 dakika yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde alınan kıymalara avuç içi ıslatılarak şekil verilir ve yağlanmış ızgaraya dizilir. Mangal yakılır ve çok harlı olmayan ateşte arasıra çevirerek pişirilir ve servis yapılır.

Diğer taraftan tavuk kanatları bol su ile yıkanır ve unlu, sirkeli suda 10 dakika bekletilir. Süzgece alınarak iyice süzülmesi sağlanır. Süzgeçten aldıktan sonra kağıt havlu üzerinde kurutulur. Tuz ve kıymızı pul biber bir kap içerisinde karıştırılır. Tavuk kanatları ile harmanlanır ve yağlanmış ızgaraya dizilir arasıra çevirerek pişirilip servis yapılır.
Pirzolalar tuzlanır, yağ ve süt ilave edilip harmanlanır. Pirzolaları eteşe koyarken kekiği üzerine atılmalıdır. Izgaraya konur ve mangalda pişirilir.

(Pirzolaların kekiğini erken atıp bekletirseniz acır. O yüzden ateşe koyarken kekik ilave edilmelidir).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.