18 Eylül 2009 Cuma

LAZANYA


Malzeme:
1 kg. kuşbaşı kuzu et
2 ad.domates
3 ad.köy biberi
1 ad.kuru soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 ad.kırmızı kapya biber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
16 ad. lazanya
tuz-karabiber-kimyon

Beşamel sos için;
1 kahve fincanı un
2 çorba kaşığı zeytinyağı
3 su bardağı süt
tuz
1 su bardağı kaşar rendesi

Küçük kuşbaşı et yıkanır ve tencereye konur. Suyunu çekmesine yakın yağ ilave edilir. Soğan rondodan geçirilir ve etlerle birlikte kavrulur. Domates salçası sulandırılarak ilave edilir. Tuz, karabiber ve kimyon konur. Domates rondodan geçirilip ilave edilir.Biberler ince doğranıp eklenir ve suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir. Etlerin iyi pişip yumuşak olması gerekir. Etler yumuşamaz ise kaynar halde su ilave edilebilir.
Diğer taraftan un yağda pembeleştirilir. Süt azar azar ilave edilerek muhallebi kıvamından daha sıvı olacak şekilde pişirilir. Beşamel sos piştikten sonra tuz ilave edilir ve mixerden geçirilir. 20 x 30 ebatlarında ısıya dayanıklı cam kap fırça yardımıyla yağlanır. Üzerine beşamel sostan bir miktar konur ve yayılır. 4 ad. lazanya beşamel sos üzerine dizilir ve lazanyanın üzerine beşamel sos yayılır ve kuşbaşı et sote üzerine yayılır ve kaşar rendesi serpilir. Bu işlem 4 sıra lazanya aralarına kuşbaşı sote konularak yapılır. En son lazanyaların üzerine yine beşamel sos ve kaşar rendesi konularak 200 C derecedeki fırında 20 dakika pişirilerek sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun.

2 yorum:

  1. hiç yapmak kısmet olmadı ama en kısa zamanda tarifini deneyecegim.ellerine saglık.şimdiden iyi bayramlar.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Eylemciğim size de iyi bayramlar. Lazanyayı umarım en kısa zamanda yaparsınız. Şimdiden afiyet olsun.

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.