25 Eylül 2009 Cuma

VİŞNE REÇELİ


Malzeme:
2 kg.vişne
2 kg.şeker
1 nohut büyüklüğünde limon tuzu



Vişne sapları ayıklanır ve yıkanır. Çekirdekleri çıkarılır ve çekirdeklerin bir kısmı ayrılır. Vişnelerin bir kısmı tencereye konur ve bir miktar şeker eklenir. Kalan vişneler eklenir ve şekerin tamamı üzerine konup 1 gece şekere yatırılır.

Ertesi gün ocağa alınır ve 5 dakika kaynatılır. Daha sonra reçel kıvamına gelene kadar üzeri tül şemsiye ile kapatılarak bir kaç gün güneşlendirilir. Kıvamlanan reçel kavanozlara doldurulur.

Kahvaltı için hoş bir lezzettir. Ayrıca pastalarda da kullanabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.