4 Eylül 2009 Cuma
TON BALIKLI AYSBERG SALATA
Malzeme:
1 ad.aysberg marul
2 ad.domates
10-15 yaprak nane
1 küçük kutu ton balığı konservesi
2 ad.taze soğan
1 çorba kaşığı mısır konservesi
1 tatlı kaşığı hardal
1 limon suyu
1 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz
ıslamak için; sirke
Marul yaprakları ayıklanıp tek tek yıkanır. Derin bir mutfak küvetine alınır üzerine su ve sirke ilave edilip 15 dakika bekletilir. Sirkeli sudan aldıktan sonra süzgece alınır ve suyunun süzülmesi sağlanır. Suyu süzüldükten sonra salata tabağına doğranır ve tuz serpilir. Domatesler yıkanır kabukları soyulur ve marulun üzerine doğranır ve tuzlanır. Soğanlar ayıklanıp yıkanır ve üzerine doğranır. Ton balığı domateslerin üzerine dağıtılır. Nane yaprakları yıkanır ve salata üzerine kıyılır. Mısırlar ilave edilir. Hardal limon suyu ile karıştırılır ve salata üzerine gezdirilir. Zeytinyağı ilave edilerek servise sunulur.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.