1 Eylül 2009 Salı

LAHMİ BİSSAYNİ


Malzeme:
1 kg.3 kez çekilmiş kıyma
1 ad.kuru soğan
3 diş sarımsak
1 demet maydanoz
10 ad.köy biberi
3 ad.patates
2 ad.domates
2 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı zeytinyağı
karabiber-tuz-kimyon
Patatesler yıkanır ve soyulup halka dilimlenir. Su kaynatılır ve patatesler 1-2 taşım kaynatılıp soğuk suya alınarak şoklanır.
Maydanoz ayıklanır ve yıkanır. Sarımsaklar soyulur. Soğan soyulur. Hepsi rondodan geçirilir ve kıymaya ilave edilir. Kimyon, karabiber ve tuz da eklenerek 10 dakika kadar yoğrulur. Kıyma 1/2 cm.kalınlığında elektrikli pizza tavasına döşenir.
Şoklanan patatesler süzgece alınarak süzülür ve tepsinin kenarına dizilir.
Domatesler yıkanır ve soyulur. Halka şeklinde dilimlenip patateslerin üzerine dizilir.
Biberlerin şapkaları kesilir ve yıkanır. Kıymanın orta kısmına dizilir.
Salça 1 fincan su ile sılandırılarak zeytinyağı ile birlikte üzerine gezdirilir.
20-25 dakika 1.ayarda pişirilir. Sıcak servis yapılır. Afiyet Olsun.
Fırında yapılacaksa cam fırın tepsisine döşenip 20-25 dakika 175 C derecede pişirilmelidir.
Antakya yöresinin kebap çeşitlerindendir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.