19 Eylül 2009 Cumartesi
BİBER EZMESİ
Malzeme:
1/2 kg.süs biberi
3 kg.domates
1 demet maydanoz
5-6 diş sarımsak
1 çorba kaşığı üzüm sirkesi
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Domatesler soyulur biberler yıkanır ve şapkaları kesilir. Sarımsaklar soyulur. Maydanoz ayıklanıp yıkanır ve hepsi rondodan geçirilir.
Üzerine sirke ve zeytinyağı ilave edilerek Kavanozlara veya şişelere doldurulup serin yerde muhafaza edilir.
Hemen servis yapılabileceği gibi daha sonra yemek üzere de bekletilebilir.
Meze olarak, et ve köfte sosu olarak da kullanılabilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.