19 Eylül 2009 Cumartesi

BİBER EZMESİ


Malzeme:
1/2 kg.süs biberi
3 kg.domates
1 demet maydanoz
5-6 diş sarımsak
1 çorba kaşığı üzüm sirkesi
1 çorba kaşığı zeytinyağı



Domatesler soyulur biberler yıkanır ve şapkaları kesilir. Sarımsaklar soyulur. Maydanoz ayıklanıp yıkanır ve hepsi rondodan geçirilir.
Üzerine sirke ve zeytinyağı ilave edilerek Kavanozlara veya şişelere doldurulup serin yerde muhafaza edilir.
Hemen servis yapılabileceği gibi daha sonra yemek üzere de bekletilebilir.
Meze olarak, et ve köfte sosu olarak da kullanılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.