14 Eylül 2009 Pazartesi

ÜZÜM PESTİLİ


Malzeme:
10 kg.üzüm
2 çorba kaşığı buğday nişastası
tarçın
pudra şekeri
ceviz









Üzüm bol su ile yıkanır ve saplarından ayrılır. Derin ve büyük bir tencereye konularak üzümlerin kabuğu ayrılana kadar kaynatılır üzerindeki köpükler alınır. Kaynadıktan sonra Bez torbaya alınarak 1 gün süzülür. Süzülerek elde edilen şıraya nişasta ilave edilerek tekrar kaynatılır. Mhallebi kıvamına gelince tepsi üzerine kesilen yağlı kağıda yayılır. Spatula yardımıyla her tarafı aynı mirtarda olacak şekilde yayılır ve kurumaya bırakılır.


Kuruduktan sonra kesilerek yağlı kağıttan çıkarılır. Bir pestil bir ceviz, bir pestil bir ceviz konur. üzerine tarçın ve pudra şekeri serpilerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.