9 Eylül 2009 Çarşamba

İMAMBAYILDI


Malzeme:
10 ad.patlıcan
5 ad.domates
5-6 ad.köy biberi
3 ad.kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz - karabiber
1 demet maydanoz
kızarma yağı
Patlıcanlar alacalı soyulur uzunlamasına sap kısmına kadar 4'e bölünür. Yıkanır ve tuzlu suda bekletilir. Tuzlu sudan alınır ve süzülerek kağıt havlu ile kurutulur ve kızartılır. Kızarttıktan sonra kağıt havlu üzerine koyup fazla yağı alınır. Diğer taraftan domates ve sağonlar küp doğranır. Biberler doğranır tuz ve karabiber ilavesiyle hepsi harmanlanır.
Patlıcanlar cam fırın tepsisine alınır. İçlerine domatesli harç konur. Kalan harç üzerine yayılır. Maydanoz yıkanır ve kıyılır. Az bir miktar üzerine konur. Yağ ve 1 fincan su ilave edilerek 200 C derecedeki fırında pişirilir. Fırından aldıktan sonra soğuması için beklenir. Soğuduktan sonra üzeri maydanoz ile süslenip soğuk servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.