11 Eylül 2009 Cuma

PATATES ÇORBASI


Malzeme:
4 ad.patates
1 ad.kuru soğan
8 su bardağı et suyu
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz - karabiber
Kırmızı pul biber

terbiyesi;
1 su bardağı süt
1,5 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 fincan un
2 ad.yumurta sarısı

Soğan soyulur ve ince doğranarak yağda pembeleştirilir. Patateslerin kabukları soyulur ve küp doğranarak yıkanır süzgece alınır. Soğan pembeleşince patatesler ilave edilir ve birlikte kavrulur üzerine 1 su bardağı su ilave edilerek suyunu çekene kadar kaynatılır. Patateslerin yumuşak bir hal alması gerekir. Gerekirse su ilave edilmelidir.

Patatesler yumuşak bir hal alınca karabiber ve tuz ilave edilir. 8 bardak et suyu da eklenerek 5-6 dakika kaynatılır ve süzgeçten geçirilir ve kısık ateşte bırakılır.

Bir başka kap içerisinde un kavrulur ve ılıdıktan sonra üzerine yumurta sarıları tek tek ilave edilir ve bu sırada sürekli karıştırılır. Süt azar azar eklenip karıştırmaya devam edilir. Bu karışım kısık ateşteki patatesli karışıma ilave edilerek ve sürekli karıştırılarak 5 dakika kadar kaynatılır. Ateşten aldıktan sonra blendırdan geçirilir ve üzerine kırmızı pul biber ekilerek sıcak servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.