5 Eylül 2009 Cumartesi

LAVAŞ


Malzeme:
4,5 su bardağı un
2 su bardağı su
1 çay kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz

Açmak için;
1 su bardağı un

Tüm malzeme ile sıkı bir hamur yapılır ve mayası gelene kadar beklenir. (Ekmek makinesinde de hamuru yapabilirsiniz. )

Hamuru yaptıktan sonra küçük bir parça hamur alınıp bir miktar su konmuş bardağın içine atılır. Suyun üzerine çıktığında hamurun mayası gelmiştir.


Hamur açılacak yer unlanır beze yapılarak bir örtü üzerine konur, unlanarak üzeri bir örtü ile kapatılır ve 10 dakika bekletilir. Hamur açılan yer unlanır ve bezelere şekil verilir. Merdane veya oklava yardımıyla şekil verileceği gibi elle de şekillendirilebilir. Kenarlardan çekerek uzatılır. Elektrikli tavada yada teflon tavada ocakta altı üstü kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.