
Malzeme:
5 su bardağı un
2 su bardağı su
1,5 tatlı kaşığı tuz
Açmak için;
1 su bardağı un
İç malzemesi;
250 gr.beyaz peynir
1 ad.domates
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
150 gr. tereyağ
1 ad.kuru soğan
Hamur malzemesi ile hamur yapılarak 1-2 saat kadar üzeri örtülerek dinlendirilir.
Hamur dinlenirken Maydanoz ayıklanıp yıkanır ve ince kıyılır. Peynir çatalla ezilir. Soğan soyulup piyazlık doğranır ve yağın 50 gr. ekmeği yağlamak üzere ayrılır ve 100 gr.yağ ile soğan az kavrulur. ( Soğan pembeleşmemeli) .


Hamur dinlendikten sonra hamur açılacak yere un serpilir ve hamur rulo yapılır.


Her bir beze hamur açılacak yere un serpilerek merdane veya oklava yardımıyla açılır. Açılan hamur pişirilir ve üzeri beklemeden hemen yağlanarak 2 cm. kadar bükülür.
Bükülen yere peynir harcı konur, rulo yapılır ve iki elle hafif sıkılır ve kurumaması için bir bez veya kağıt havlu ile sarılır.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.