17 Eylül 2009 Perşembe

SOSLU KARIŞIK KIZARTMA


Malzeme:
1 ad.bostan patlıcan
3 ad.patates
10 ad.köy biberi
5 ad.domates
3 ad.sarımsak
tuz
kızartma yağı

Bostan patlıcan alacalı soyulur.Ortadan ikiye kesilir ve 1 cm.kalınlığında dilimlenerek tuzlu suda bekletilir. Patatesler soyulur ve küp doğranır, yıkanır. Biberlerin sap kısımları kesilip yıkanır. Patatesler kurutulup tuzlanır ve kızartılır kağıt havlu üzerinde fazla yağı alınarak derin bir servis tabağına konur. Patlıcanlar kurutulup kızartılır, yağı havlu üzerinde alınarak patateslerin üzerine döşenir. Biberler kızartılıp kağıt havlu üzerinde bekletilir ve patlıcanların üzerine alınır. Domateslerin kabukları soyulur ve küp doğranır. Sarımsaklar soyulur ve rendelenir. Domatesler ve sarımsaklar kızartma yağına eklenir ve tuz ilave edilir. Domatesler iyice eriyene kadar pişirilir ve kızartmanın üzerine dökülür ve servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.