7 Eylül 2009 Pazartesi

PATLICAN KEBAP


Malzeme:
5 ad.patlıcan
1 tatlı kaşığı limon suyu
tuz

Köfte malzemesi:
250 gr.kıyma
1 ad.kuru soğan
1/2 demet maydanoz
karabiber-tuz


Soğan rendelenip suyu kıymaya konur.Maydanoz yıkanıp ince kıyılır, karabiber ve tuz ile birlikte kıymaya eklenip yoğrulur. Avuç içinde yuvarlanıp yassı şekiller verilerek köfteler hazırlanır.

Diğer taraftan patlıcanların yeşil kısımları ayıklanır. 3 parmak kalınlığında dilimlenir ve kesik kısımları önce limon suyuna sonra da tuza batırılır. Kebap şişlerine bir patlıcan bir köfte dizilerek mangal yakılır. Ara sıra çevirerek pişirilir ve sıcak servis yapılır.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.