29 Eylül 2009 Salı

MAHLEPLİ EKMEK


Malzeme:
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta akı
5 su bardağı un
3 tatlı kaşığı kuru hamur mayası
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz

Açmak için;
1 su bardağı un
Üzerine:
Yumurta sarısı
küncü

Sıvıyağ, süt, yoğurt ve yumurta akı karıştırılır. Şeker ve tuz ilave edilir. Mahlep ileve edilir ve un azar azar eklenerek hamur yorulur maya da eklenir ve yapılan hamur üzeri bir havlu ile örtülerek mayasının gelmesi beklenir.
Mayası gelen hamurdan 10 adet beze yapılır. Yapılan bezeler yağlı kağıt konmuş fırın tepsisine dizilir ve 10 dakika bekletilir. Üzerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürülür ve küncü serpilir. 175 C derecedeki fırında yaklaşık 35 dakika kadar pişirilir.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.