13 Eylül 2009 Pazar

KIYMALI PİDE

Malzeme:
Hamur için;
5,5 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
3 tatlı kaşığı kuru hamur mayası
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker

Kıyma İçin;
1/2 kg. kuzu kıyma
2 ad.kuru soğan
2 ad.domates
3 ad. köy biberi
1 ad.kırmızı kapya biber
1 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz - karabiber - kimyon
Açmak için:
1 su bardağı un
Hamur için:
2 ad. yumurta sarısı

Kıyma yıkanır ve suyu kuruyana kadar pişirilir. Yağ ilave edilir, soğan küp doğranıp eklenir ve soğanlar şeffaflaşana kadar arasıra karıştırarak kavrulur. Karabiber, tuz ve kimyon eklenir. Domatesler soyulup küp doğranı ve kıymaya eklenir. Biberler de ince doğranarak kıymaya ilave edilir.

Domatesler suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Kıyma piştikten sonra soğuması için bir kenara bırakılır.

Diğer taraftan yoğurt, sıvıyağ ve süt karıştırılır. Tuz ve şeker ilave edilir ve karıştırılır. 1 bardak un ilave edilir ve karıştırılır. 1 bardak un daha eklenir ve karıştırılır. 3. bardak un eklendikten sonra maya ilave edilir ve kalan un eklenerek yumuşak bir hamur yapılır. Hamurun mayası gelene kadar üzeri örtülerek oda sıcaklığında bekletilir.
Mayası gelen hamurdan avuç büyüklüğünde parçalar alarak hamur açılacak yer unlanır ve 8 ad. beze yapılır. Daha sonra elle şekil verilerek kenarlar daha kalın olmak üzere pide şeklinde uzun açılır. Kenarlarına yumurta sarısı sürülür ve soğumuş olan kıyma ortasına yayılır. 180 C derecedeki fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirilir ve sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.