Malzeme:
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çorba kaşığı arpa şehriye
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2,5 su bardağı su
tuz
Şehriye pembeleşene kadar yağda kavrulur. Su ilave edilir. Su kaynayınca bulgur yıkanır süzülür ve kaynayan suya ilave edilir. Haşlanmış nohut ve tuz eklenir.
Suyu çekilene kadar kısık ateşte pişirilir. Suyunu çektikten sonra üzeri kağıt havlu ile kapatılır. 10-15 dakika demlendirilir. Karıştırılıp sıcak servis yapılır.
20 Eylül 2009 Pazar
NOHUTLU BULGUR PİLAVI
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.