30 Eylül 2009 Çarşamba

VISHNESHCO VEYA VİSHNOVKA


Malzeme:
2 kg.vişne
70 cl.vodka
limon veya portakal dilimi



Vişnelerin sapları ayıklanır ve bol suda yıkanır. Yıkanan vişneleri süzgeçte süzdükten sonra büyükçe bir kavanoza konur ve üzerine votka ilave edilir. Kapağı sıkıca kapatılır ve yaklaşık 20 gün kadar bekletilir.Votka vişnenin rengini iyice aldıktan sonra servise hazırdır.
Şarap bardağı veya şampanya bardağında limon ya da portakal dilimi ile servis yapılır. Vişne taneleri de ikram edilir.Vişne taneleri 2-3 ad.ten fazla yendiği takdirde insanı sarhoş etmeye yeterlidir.

Votka - vişne ile yapılan bu içeceğe vishneshco (vişneşko) veya Vishnovka (vişnovka) da denilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.