Malzeme:
2 kg.vişne
70 cl.vodka
limon veya portakal dilimi
Vişnelerin sapları ayıklanır ve bol suda yıkanır. Yıkanan vişneleri süzgeçte süzdükten sonra büyükçe bir kavanoza konur ve üzerine votka ilave edilir. Kapağı sıkıca kapatılır ve yaklaşık 20 gün kadar bekletilir.Votka vişnenin rengini iyice aldıktan sonra servise hazırdır.
Şarap bardağı veya şampanya bardağında limon ya da portakal dilimi ile servis yapılır. Vişne taneleri de ikram edilir.Vişne taneleri 2-3 ad.ten fazla yendiği takdirde insanı sarhoş etmeye yeterlidir.
Votka - vişne ile yapılan bu içeceğe vishneshco (vişneşko) veya Vishnovka (vişnovka) da denilmektedir.
2 kg.vişne
70 cl.vodka
limon veya portakal dilimi
Vişnelerin sapları ayıklanır ve bol suda yıkanır. Yıkanan vişneleri süzgeçte süzdükten sonra büyükçe bir kavanoza konur ve üzerine votka ilave edilir. Kapağı sıkıca kapatılır ve yaklaşık 20 gün kadar bekletilir.Votka vişnenin rengini iyice aldıktan sonra servise hazırdır.
Şarap bardağı veya şampanya bardağında limon ya da portakal dilimi ile servis yapılır. Vişne taneleri de ikram edilir.Vişne taneleri 2-3 ad.ten fazla yendiği takdirde insanı sarhoş etmeye yeterlidir.
Votka - vişne ile yapılan bu içeceğe vishneshco (vişneşko) veya Vishnovka (vişnovka) da denilmektedir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.