Malzeme:
2 kg. domates
1/2 kg.kuşbaşı et
1 baş sarımsak
5-6 ad.köy biberi
3 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz- karabiber- kimyon
4 kişilik kapaklı toprak güveç
Domatesler yıkanır ve kabukları soyularak küp doğranır. Sarımsaklar soyulur. Köy biberleri doğranır. Sivri biberlerin şapkaları kesilir. Kuşbaşı et yıkanır ve güveçe döşenir ve tuzlanır.
Üzerine doğranmış köy biberleri , sarımsaklar, kimyon, karabiber konur. En üste domates döşenir ve yağ gezdirilip sivri biberler konur ve tuz ekilir. Kısık ateşte yaklaşık 1,5 saat pişirlilir. Ocaktan aldıktan sonra 10 dakika keder demlendirilip sıcak olarak servis yapılır.
Üzerine doğranmış köy biberleri , sarımsaklar, kimyon, karabiber konur. En üste domates döşenir ve yağ gezdirilip sivri biberler konur ve tuz ekilir. Kısık ateşte yaklaşık 1,5 saat pişirlilir. Ocaktan aldıktan sonra 10 dakika keder demlendirilip sıcak olarak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.