3 Eylül 2009 Perşembe

GÜVEÇTE DOMATES TAVA


Malzeme:
2 kg. domates
1/2 kg.kuşbaşı et
1 baş sarımsak
5-6 ad.köy biberi
5-6 ad.sivri biber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz- karabiber- kimyon
4 kişilik kapaklı toprak güveç

Domatesler yıkanır ve kabukları soyularak küp doğranır. Sarımsaklar soyulur. Köy biberleri doğranır. Sivri biberlerin şapkaları kesilir. Kuşbaşı et yıkanır ve güveçe döşenir ve tuzlanır.
Üzerine doğranmış köy biberleri , sarımsaklar, kimyon, karabiber konur. En üste domates döşenir ve yağ gezdirilip sivri biberler konur ve tuz ekilir. Kısık ateşte yaklaşık 1,5 saat pişirlilir. Ocaktan aldıktan sonra 10 dakika keder demlendirilip sıcak olarak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.