15 Eylül 2009 Salı

ŞAKŞUKA


Malzeme:
2 ad.patlıcan
3 ad.patates
2 ad.kabak
7-8 ad.köy biberi
4 ad.domates
1 kase yoğurt
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz
maydanoz
kızartma yağı

Patlıcan alacalı soyulur ve küp doğranır tuzlu suya konur. patatesler soyulur küp doğranır ve suya konur. Kabakların kabuğu kazınır ve küp doğranır, yıkanır ve tuzlanır. Biberler yıkanır doğranır ve süzülmesi için bir tarafa bırakılır. Patatesler sudan alınır ve süzülüp kurutulur,tuzlanır. Yağ kızdırılır patataesler kızartılarak kağıt havlu üzerinde fazla yağı alınır ve servis tabağına yerleştirilir. Patlıcanlar süzülür ve kurutulur. Kızartılarak kağıt havlu üzerinde yağı alınır ve patateslerin üzerine döşenir. Kabaklar kızartılır, kağıt üzerine alınıp patlıcanların üzerine yerleştirilir. Biberler aynı şekilde tuzlanıp kızartılıp,yağı alınır ve kabakların üzerine konur. Domatesler soyulur ve rondoda çekilir ve süzgeçten geçirilir. Sarımsaklar soyulur 3 diş sarımsak ince kıyılır, domates salçası, tuz ve yağ ilave edilerek domates pişirilir. Yoğurdun içine 1 diş sarımsak rendenir ve karıştırılır. Biberlerin üzerine yayılır. Yoğurdun üzerine domates sos konur ve soğuk olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.