Malzeme:
2 ad. bostan patlıcan
500 gr. tavuk but
1 ad. kapya biber
3 ad. köy biberi
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı un
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı kaşar rendesi
tuz-kimyon-karabiber
1/2 limon suyu
Tavuk sotesi:
Tavuklar iri kuşbaşı doğranıp yıkanır. 1 çorba kaşığı yağ, tuz, kimyon ve karabiberle birlikte suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Suyunu çektikten sonra üzerine küçük doğranmış kırmızı ve yeşil biberler ilave edilerek sotelenir.
Beğendisi:
Patlıcanlar közlenir. Kabuğu soyulur ve limonlu suya konur. Patlıcanlar limonlu sudan alınarak süzgeçte süzülür ve çatal yardımıyla püre yapılır. 2 çorba kaşığı yağ ile un kavrulur üzerine püre halindeki patlıcan ve tuz ilave edilip karıştırılır. Süt azar azar ilave edilip yedirilir. Altını söndürdükten sonra üzerine kaşar rendesi konup karıştırılır. Sıcaklığı ile kaşar eridikten sonra servis tabağına alınır ve üzerine tavuk sote konulup sıcak olarak yenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.