16 Temmuz 2009 Perşembe

ÜZÜMLÜ KURABİYE



Malzeme:
3 su bardağı un
250 gr.margarin
3 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 yumurta akı
1 çay fincanı kuru kara üzüm
2 çorba kaşığı kakao

Üzümler ortadan kesilerek çekirdekleri çıkarılır ve yıkanır. Süzgeçte süzülür ve kağıt havlu üzerinde kurulanır.
Oda sıcaklığındaki margarin ve şeker karıştırılır. Yumurta akı ve elenmiş un ile kabartma tozu koyarak sıkı bir hamur yapılır. Kuruyan üzümler ilave edilerek yoğrulur. Hamurun yarısı ayrılır ve kakao ilave edilerek yoğrulur. Sade ve kakaolu hamurların üzeri yağlı kağıt ile örtülerek (yeterli ise margarin kağıdı ile örtülebilir) 15 dakika oda sıcaklığında hamur dinlendirilir. Daha sonra avuç içine ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır ve kenarları ince orta kısmı kalın olmak üzere 10 cm. kadar uzatılır ve ay şekli verilir. Yağlı kağıt konan fırın tepsisine dizilir. 180 C derecedeki fırında 12 dakika pişirilir. Fırından alınır soğuduktan sonra servis yapılır.

2 yorum:

  1. Esma Hanım hangisine yorum yazacağımı şaşırdım bu kadar güzel tarifler harikasınız.Aslında size birazcık sitem etmek gerekir. Bu kadar güzel lezzetleri niye göstermemişsiniz yada biz niye görmedik....

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim Mine Hanım, yaptıklarımı bir anlamda belgelemek ve arşivlemek adına yola çıkmıştım. Ancak kısa bir süre önce blog arkadaşları olgusunu fark ettim ve zaman buldukça arkadaş blogları ziyaret edip yorum yapmaya çalışıyorum.Sevgiler :))

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.