Malzeme:
1,5 paket petit beurre bisküvi
2 çorba kaşığı granül kahve (nescafe)
1 tatlı kaşığı türk kahvesi (Sakızlı kahve de kullanılabilir)
1 su bardağı sıcak su
Kreması İçin;
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
4 çorba kaşığı şeker
2 yumurta akı
200 gr.labne
150 gr.krem şanti
2 çay bardağı süt (krem şanti için )
1 su bardağı süt
mercimek büyüklüğünde damla sakızı
Üzeri için:
2 çorba kaşığı kakao
Kahve ve granül sıcak suda eritilip soğuması için bir kenara bırakılır.
Diğer taraftan un, nişasta, damla sakızı ve şeker karıştırılır ve 1 su bardağı süt azar azar üzerine dökülerek muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir ve mikserle çırpılıp, soğuması için bir tafara bırakılır.
Krem şanti 2 çay bardağı süt ile hazırlanır. Yumurta aklarına bir tutam tuz ilave edilerek kar beyaz olana kadar mikserle çırpılır.
Soğuyan muhallebiye labne, krem şanti ve yumurta akı ilave edilir ve karıştırılıp buzdolabında 1 saat bekletilir.
1 saat sonra bisküvilerin yarısı ayrılır. Tek tek bir kenarda soğumuş olan kahveli su ile ıslatılarak kilitli pasta kalıbına dizilir. Üzerine krema sürülür. Kalan bisküviler de kahveli su ile ıslatılarak kremanın üzerine dizilir. Bisküvilerin üzeri krema ile kapatılır ve buzdolabında 2 saat bekletilir.
2 saat sonra üzerine çay süzgeci ile kakao serpilir ve servis yapılır.
Afiyet olsun.
ben bir türlü fırsat bulupta deneyemedim tiramusuyu.ellerine saglık.
YanıtlaSilben de uzun zamandır yapmayı düşünüyordum.Ancak sıra geldi.Umarım sizde en kısa zamanda yaparsınız. Şimdiden afiyet olsun:))
YanıtlaSil