9 Ekim 2009 Cuma

PEYNİRLİ HELVA TATLISI


Malzeme:
1 kg. tuzsuz koyun peyniri
200 gr.irmik
3 ad.yumurta sarısı
1,5 kg.şeker
200 gr.peynir
Yumurta sarıları, irmik ve 1 kg. peynir karıştırılarak tecereye konur ve oldukça kısık ateşte bir yandan karıştırarak eriyene kadar ocakta tutulur. 200 gr.peynir ilave edilir. Soğuduktan sonra şeker eklenir ve az yağlanmış küçük turta kalıplara konularak 200 C derecedeki fırında pişirilir. Fırından alınır, servis tabaklarına ters çevrilir. Üzerine dondurma konur. Vişne reçeli dondurma üzerine gezdirilerek beklemeden servis yapılır.
Çanakkale yöresine ait nefis bir tatlı çeşitidir.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.