15 Ekim 2009 Perşembe

ETLİ FASÜLYE


Malzeme:
1 kg.taze fasülye
300 gr.kuşbaşı dana eti
1 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 ad.domates
1 ad.kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı şeker
tuz
3 su bardağı su

Fasülyelerin uçları kesilir ve 3-4 parçaya ayılarak bol suda birkaç kez yıkanır ve süzgece alınır.


Düdüklü tencereye yağ ve rondodan geçirilmiş soğan az kavrularak yıkanmış süzülmüş etler ilave edilir ve birlikte kavrulur. Domates salçası sulandırılıp ilave edilir. Suyunu çektikten sonra 1-2 çekirerek birikte kavrulur. Süzgeçteki fasülyeler ilave edilerek kapak ile örtülür ve 2-3 dakika bırakılır. Tuz, karabiber, şeker ve kimyon ilave edilir. domatesler soyulur ve küp doğranarak fasülyelere eklenir. 3 su bardağı su ilave edilir ve düdüklü tencerenin kapağı kapatılır düdüğü çıkana kadar orta kuvvetteki ateşe konur. Düdüğü çıktıktan sonra kısık ateşte 15 dakika pişirilip ocaktan alınır. İçinin buharı bitene kadar beklenir. Buhar bitince kapağı açılır ve sıvak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.