3 Ekim 2009 Cumartesi

ERİK PESTİLİ


Malzeme:

7 kg.kırmızı erik 4 kg.şeker 2 su bardağı su

ceviz



Erikler yıkanır ve su ilave edilerek çekirdek ve kabukları ayrılana kadar sürekli karıştırarak kaynatılır. Ocaktan aldıktan sonra bir süre bekletilir ve süzgeçten geçirilir. Daha sonra bez torba içerisine konur altına bir tencere konularak bir gece süzmeye bırakılır. Süzülen erik suyu kaynatılarak erik ekşisi elde edilir. (http://sofradüzeni.blogspot.com/) da erik ekşisi tarifini bulabilirsiniz. Süzülen erik bez torbadan alınarak şeker ilave edilir ve kaynatılır. Ilınınca yağlı kağıt üzerine yayılır ve üzeri düzeltilerek kurumaya bırakılır. Kuruduktan sonra kesilerek üzerine ceviz koyup rulo yapılarak sarılır.


Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.