7 Ekim 2009 Çarşamba
DOMATESLİ MAKARNA
Malzeme:
1 paket boncuk makarna
3 ad.domates
1/2 demet maydanoz
kaşar rendesi
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Haşlamak için;
1 çay bardağı süt
1,5 ltsu
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
tuz
Tencereye süt, su, tuz ve sıvıyağ konur. Su kaynadıktan sonra makarna ilave edilir. Suyunu tamamen çekene kadar yaklaşık 10 dakika kaynatılır. Suyun çektikten sonra 1 çay bardağı oda sıcaklığında su ilave edilip tencerenin kapağı kapatılır. 5 dakika sonra üzerine zeytinyağı gezdirilir ve karıştırılır.
Diğer taraftan domatesler yıkanarak kabukları soyulur ve rondodan geçirilir. Maydanoz yıkanır ve kıyılır.
Tabağa alınan makarnanın üzerine domates, kaşar rendesi ve maydanoz serpilip sıcak servis yapılır. Afiyet Olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.