25 Ekim 2009 Pazar

ZEYTİNYAĞLI PAZI SARMASI



Malzeme:
2 demet pazı
2 su bardağı pirinç
4 ad.kuru soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
1/2 demet maydanoz
3-4 dal dereootu
1 çorba kaşığı dolma fıstığı
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kahve
tuz-karabiber
1 çay bardağı su

Pişirmek için;
1,5 su bardağı su
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz
limon

Pazılar yıkanır ve su kaynatılarak pazılar daldırılıp çıkarılır.
(fazla kalırsa pazılar çürür ve sarılmaz). Pazılar bitince bir kenara bırakılır. Pirinç yıkanır. Soğanlar rondodan geçirilir ve kavrulur. Dolma fıstığı yıkanır ve soğanla birlikte kavrulur. Yıkanan pirinç ilave edilir ve 1-2 dakika kavrulur. Salça az sulandırılıp ilave edilir. 1 çay bardağı su eklenir. Kahve, karabiber,tuz
ekilir. kuş üzümü yıkanır ve ailev edilir. Suyunu çektikten sonra yıkanıp kıyılan maydanoz ve dereotu eklenip karıştırılır ve ılıması için beklenir.
Hazırlanan iç pilav ılıyınca pazıların damarları alınıp ve asma yaprağı gibi kenarları bükülerek sarılır.
(Pazının sapları ve sarılmayan yaprakları ayrılıp haşlanır. Kıymalı pazı, yumurtalı pazı veya yufka ile sarılarak börek yapılabilir)
Sarılan pazılar yağlı kağıt konmuş tencereye dizilir. Salça su ile karıştırılır tuz ilave edilir ve sarmaların üzerine gezdirilir. Yağ eklenir ve toprak ağırlık konur. Kısık ateşte 25 dakika kaynatılır. Ocaktan alınır. Soğuduktan sonra servis tabağına ters çevrilir. Üzerine ince limon dilimleri dizilerek servis yapılır.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.