28 Ekim 2009 Çarşamba

KAŞARLI POĞAÇA


Malzeme:
300 gr. kaşar
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
çörek otu

Yoğurt, süt ve yağ karıştırılır. Şeker, tuz, un, yumurta sarısı ve kabartma tozu ilave edilir.
Yapılan hamurun üzerine yağlı kağıt koyarak 1 saat dinlendirilir. Kaşarlar parmak şeklinde dilimlenir.
Hamur açılacak yer az unlanır ve hamurdan bir miktar alınıp oklava ile hamur açılır. Kare veya üçgen olarak kesilen her hamurun içine kaşar dilimi konur ve kapatılır. Yağlı kağıt konmuş fırın tepsisine dizilen poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürülür ve çörek otu serpilir. 180 C derecedeki fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir. Fırından aldıktan sonra ılık veya soğuk olarak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.