Malzeme:
4 kg.turşuluk salatalık
1 ad. limon
3 baş sarımsak
1 demet dereotu
3 çorba kaşığı nohut
1 çorba kaşığı tane karabiber
1 tatlı kaşığı kişniş
1 ad.kuru soğan
3 ad.domates
6-7 dal kereviz yaprağı
500 ml.üzüm sirkesi
3 lt.su
600 gr.turşu tuzu
8 lt.lik cam kavanoz
4 kg.turşuluk salatalık
1 ad. limon
3 baş sarımsak
1 demet dereotu
3 çorba kaşığı nohut
1 çorba kaşığı tane karabiber
1 tatlı kaşığı kişniş
1 ad.kuru soğan
3 ad.domates
6-7 dal kereviz yaprağı
500 ml.üzüm sirkesi
3 lt.su
600 gr.turşu tuzu
8 lt.lik cam kavanoz
Su kaynatılır ve ılıtılır. Ilınınca tuz suda eritilir. Diğer taraftan salatalık, domates, dereotu, kereviz yaprağı yıkanır. Sarımsaklar soyulur ve yarısı doğranır. Soğanın kabuğu soyulur ve dilimlenir. Limon dilimlenir. Cam kavanoza 2 sıra salatalık dizilir. Üzerine yıkanan nohut ve karabiberden bir miktar serpilir. Kişniş ve dereotu ilave edilir. Doğranan ve bütün sarımsaklardan konur ve üzerine 2 kat salatalık yerleştirilir. Limon ve soğan kenarlara konur. Domatesler yerleştirilir. Nohut, karabiber, kişniş, sarımsak ve dereotu konur ve üzerine salatalıklar yerleştirilir. Kavanoz dolana kadar bu şekilde dizilir. Tuzlu su ile birlikte sirke, salatalıkların üzerini kapatacak şekilde ilave edilir. En üste kereviz yaprakları konur ve kavanozun kapağı kapatılır. Yaklaşık 20-22 derecedeki oda sıcaklığında 3-4 gün bekletilir. Eğer suyu taşar ise kaynamış ve soğumuş tuzlu su ilave edilir.
Rengi sararan turşu daha sonra serin bir yerde muhafaza edilir.
Yaklaşık 20 gün sonra turşunuz yenecek kıvama gelmiş olur.
Afiyet olsun.
Rengi sararan turşu daha sonra serin bir yerde muhafaza edilir.
Yaklaşık 20 gün sonra turşunuz yenecek kıvama gelmiş olur.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumunuz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yorumunuza cevap vermeye çalışacağım.